Artikelen

Informatie over herregistratie in het BIG-register

BIG herregistratie en tekort aan werkervaringsuren, wat kan je doen om geregistreerd te blijven?
Je bent mbo of hbo verpleegkundige en je voldoet niet aan de werkervaringseis, in dit geval kan je je laten herregistreren op basis van de scholingseis. Dit betekent dat je een landelijk examen kunt doen om in aanmerking te komen voor herregistratie. Je bepaalt zelf of er voorafgaand aan dit examen een scholingstraject volgt. Mijn ervaring is dat een scholingstraject een meerwaarde geeft in oefenen van examenvragen en leerstof voorbereiding voor examen. Door alleen het boek verpleegkunde niveau 4 onder de knie heb je de basis voor het examen al te pakken. Echter is de stof zo breed in het boek neer gezet dat een scholing de juiste diepgang kan geven. Tijdens een scholingstraject krijg je 8 modules die de basis voor generieke examen zijn die bestaat uit 100 multiple chose vragen, hiervan mag je maximaal 30 vragen fout hebben. Daarnaast heb je module 9 die branche specifiek is. Je moet kiezen uit; verpleeghuis en thuiszorg, algemeen ziekenhuis, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg. Examen bestaat uit 25 vragen waarvan je 8 fout mag hebben. Als je een van de twee niet gehaald hebt blijft het examen wat je wel behaald hebt 6 maanden geldig en hoef je daarover geen herkansing te doen. Dat was voorheen wel zo.
Op de website van de MBO Raad staat meer algemene informatie over dit scholingstraject en het landelijk examen. Het scholingstraject is afgestemd op het landelijk examen. Praktische en organisatorische informatie over het scholingstraject staat op de website van de roc’s die het traject aanbieden. Kijk bij inschrijven voor scholing voor de links naar de betreffende roc’s. Specifieke informatie over het examen staat op de website van ROC Midden Nederland, de enige aanbieder van dit examen. De link naar dit roc is te vinden bij examen.

 

Jessica Meijboom

Jessica.Meijboom@argoadvies.nl

Vind meer artikelen in vergelijkbare categorieen Ons nieuws

Gepubliceerd:19-07-2018
Aantal keer bekeken:706

Reactie(s)

Marcel van Bochove zegt:
Een alternatief kan zijn om 8 a 9 uur actief te blijven in je verpleegkundige vak. Men zal je zeer erkentelijk zijn want er is en blijft een groot tekort aan broeders en zusters. Streef een contract na van bijv. 8 uur maar ook met een nul uren of uit zit je goed. Let op dat je wel aan je uren komt. Met 9 uur per week zit je altijd goed. De kosten van een scholingsfraject kunnen flink in de papieren lopen en werk levert je naast voldoening ook nog eens geld op.
dinsdag 11 december 2018 13:28
Jessica Meijboom zegt:
Eens Marcel goede optie. Mijn stuk ging er specifiek over dat je niet genoeg uren hebt opgebouwd voor vpk die uit de zorg zijn gestapt. Een opleiding kost je rond de 1500,- euro dan nog examen kosten dus reken op een 2000,- euro.
woensdag 12 december 2018 07:10

Geef je reactie

Goed om te weten: er kijkt altijd nog iemand naar je reactie voor we deze plaatsen.
We plaatsen deze alleen als ze respectvol en gepast zijn.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: