Artikelen

Gezocht: voorzitter met hart voor de bedrijfsgezondheidszorg

Gezocht: voorzitter met hart voor de Bedrijfsgezondheidszorg

Heb jij ideeën over hoe we de bedrijfsgezondheidszorg in Nederland kunnen verbeteren en wil jij je inzetten voor de positie van de arboverpleegkundigen? Ken je V&VN en wil je je graag samen met de bestuursleden inzetten voor de beroepsinhoudelijke belangen van de leden van de afdeling? Dan zijn we op zoek naar jou als nieuwe voorzitter van V&VN Arboverpleegkundigen.

Bij voorkeur ben je werkzaam in de Bedrijfsgezondheidszorg en heb je bestuurlijke ervaring. Lees hieronder de profielschets van de voorzitter. 

Stuur voor 1 september 2018 een e-mail met daarin je CV en een motivatiebrief naar arbo@venvn.nl

Vergoeding: We bieden een reiskostenvergoeding en er is een vacatieregeling.

Hoeveel tijd: gemiddeld 2 tot 4 uur in de week.

 

Profiel voorzitter van het bestuur van afdeling V&VN Arboverpleegkundigen

Als voorzitter van het bestuur van V&VN Arboverpleegkundigen zet je je in voor de beroepsinhoudelijke belangen van de leden van de arboverpleegkundigen. Dit doe je samen met de bestuursleden. Je signaleert relevante thema’s, actualiteiten en mogelijkheden voor innovaties, overziet consequenties van beslissingen elders, ziet kansen en bent proactief. Je hebt contact met relevante stakeholders. Je bewaakt de verbinding en afstemming tussen het bestuur, commissies en het bureau van V&VN, en daarmee de consistentie van beleid van de afdeling. Je bent in staat om de afdeling zodanig in te richten dat het bestuur op hoofdlijnen bestuurt en de commissies elk op hun eigen terrein hun eigen activiteiten kunnen ontplooien en uitvoeren. Je bent het boegbeeld van de arboverpleegkundigen.

Jouw profiel

• Verpleegkundige op HBO werk- en denkniveau.
• Je hebt de opleiding tot arboverpleegkundige gevolgd.
• Verbindend en ledensensitief naar het bureau, de leden en commissies, verbindend naar stakeholders en dienstverlenend naar de leden.
• Bestuurlijke ervaring en gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, in het bijzonder met die in een ledenorganisatie en met stakeholders in de (bedrijfs-)gezondheidszorg.
• Een relevant landelijk netwerk.
• Ervaring met lobby en belangenbehartiging.
• Ervaring met werken met vrijwilligers in het bestuur, commissies en de leden en in staat om daar draagvlak te creëren.
• Inspirerende en stevige persoonlijkheid.
• In staat om de eigen werkagenda flexibel te combineren met bestuurlijke taken
• Natuurlijk ben je lid van onze afdeling arboverpleegkundigen en onderschrijf je onze uitgangspunten. 

Wij bieden

Een vrijwilligersfunctie functie van 2-4uur gemiddeld per week. Je hebt veel contact met enthousiaste verpleegkundigen die zich op vrijwillige basis inzetten voor de beroepsinhoudelijk ontwikkeling van hun vak. Ook heb je veel mogelijkheden om je netwerk uit te breiden en je staat vooraan bij alle nieuwe vakinhoudelijke ontwikkelingen en kan je invloed daarop uitoefenen. De functie is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. We verwachten dat je je toezeggingen ook nakomt. WE kennen een vacatie- en onkostenvergoeding. De zittingstermijn is 4 jaar met mogelijke verlenging van één periode. De voorzitter is een gekozen functie en zal tijdens een BLV worden afgestemd.

Voor vragen mail: arbo@venvn.nl

Vind meer artikelen in vergelijkbare categorieen Ons nieuws

Gepubliceerd:14-05-2018
Aantal keer bekeken:626

Geef je reactie

Goed om te weten: er kijkt altijd nog iemand naar je reactie voor we deze plaatsen.
We plaatsen deze alleen als ze respectvol en gepast zijn.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: