Artikelen

Bericht van de Commissie Onderzoek en Richtlijnen

Vanuit de commissie Onderzoek en Richtlijnen wordt in de projectgroep deelgenomen van de NVAB richtlijn Werk en Kanker. In 2017 start de NVAB met de richtlijn arbeidsconflict, ook hierin wordt deelgenomen in de projectgroep.

De generieke module Arbeid als medicijn van Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGz werd voorgelegd aan de commissie, medio november om een inhoudelijke reactie te geven, aandachtspunten die aan de ontwikkelaars waren meegegeven zijn in de meeste gevallen overgenomen. Afgelopen week heeft de commissie namens V&VN arboverpleegkundigen en op verzoek van het Netwerk een goedkeuring afgegeven
Al eerder werd meegewerkt aan de richtlijn participatieve aanpak.
Deze is inmiddels gepubliceerd en alle documenten vind je terug op de website.

In aansluiting op de overgang van het KIWA register naar V&V zijn vanuit de commissie scholingen gesprekken gevoerd met de HAN en verschillende nascholingsaanbieders. Wij zien namelijk graag een aanbod van geaccrediteerde scholingen terug in het V&V register! 
Samen met de HAN wordt gewerkt aan een nieuwe opleiding tot arboverpleegkundige, welke ook moet aansluiten bij de visie op opleiden van verpleegkundigen van V&VN. Ons gezamenlijk streven is om de opleiding aan de HAN in september 2017 van start te laten gaan.
Indien je geïnteresseerd bent in de opleiding en/of vragen hebt neem dan gerust contact met ons op via arbo@venvn.nl
Met 'Falke en Verbaan' en 'Yellow Factory' is gesproken over de mogelijkheid van accreditatie voor arboverpleegkundigen binnen hun opleidingsaanbod, en mogelijkheden voor het maken van specifiek nascholingsaanbod voor Arboverpleegkundigen. Zij staan hier beiden positief tegenover en zijn de mogelijkheden aan het onderzoeken. Houdt onze website en het V&V register hiervoor in de gaten. Samen met Falke en Verbaan wordt gekeken naar de mogelijkheden om een Masterclass  voor arboverpleegkundigen te ontwikkelen. Met Yellow Factory worden de mogelijkheden besproken om een nascholingsmiddag voorafgaand aan de netwerkbijeenkomst in september te organiseren. Houdt de website en je mailbox in de gaten over de inhoud van de scholingen!

Petra Jonker
Namens de commissie
Vind meer artikelen in vergelijkbare categorieen Ons nieuws

Gepubliceerd:03-01-2017
Aantal keer bekeken:1254

Geef je reactie

Goed om te weten: er kijkt altijd nog iemand naar je reactie voor we deze plaatsen.
We plaatsen deze alleen als ze respectvol en gepast zijn.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: