Artikelen

Uitslag enquete FOHNEU congres

In aansluiting op ons FOHNEU congres welke in maart 2016 werd gehouden konden de deelnemende leden van onze beroepsvereniging een enquete invullen. Hieronder een korte samenvatting van de resultaten van deze enquete.

Er zijn 19 leden geweest die de enquete hebben ingevuld, 90% van hen hebben het gehele congres bezocht, 93% van de respondenten is arboverpleegkundige. Het congres kreeg van de respondenten gemiddeld een 8,1! De internationale contacten, de eerste congresdag (donderdag)  en de feestavond werden beoordeeld als het beste onderdeel van het congres.
Voor 82% van de respondenten was het congres in het engels goed te volgen en voor 94% sloot het congres aan bij zijn of haar werksituatie, voor alle respondenten sloot het aan op het eigen opleidingsniveau. Op de vraag wat dit congres voor de eigen werksituatie heeft opgeleverd werden de volgende antwoorden gegeven:
- getoetste meningen, en zien dat doorzetten helpt
- Nieuwe inzichten
- Ervaringen uit andere branches en landen. Er is meer aandacht nodig in NL voor de menselijke factor en PSA. Goede background informatie uit wetenschappelijke studies. 
- Goede voorbeelden uit de praktijk in bedrijven. 
- Presentatie Juka Takala was eye-opener. Niet denken vanuit individu zoals steeds meer trend is, maar vanuit de organisatie! Mindfulness voor medewerkers alleen als ook de organisatie zelf mindful is.
- Inspiratie en belangrijke bevindingen uit onderzoek vanuit Europa en de overige landen in de wereld!
- Samenhang bij de presentaties en besef dat preventie en communicatie hot items zijn als het gaat om mensen duurzaam aan het werk te houden
- Sommige conclusies uit de onderzoeken, bijv.de effectiviteit van het aanbieden van gezondheidsprogramma's
- Met goede communicatie, onderzoek en overleg wordt de functie van arboverpleegkundige in een organisatie nog waardevoller.
- verbeterpunten om projecten uit mijn werk te optimaliseren/onderbouwen
- Verschillende thema's kunnen aanvullend zijn in mijn organisatie
- Mn info uit lezingen van professoren op gebied vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.
- We hebben binnen onze regio terugkoppeling gegeven aan rest van verpleegkundigen. Het is denk ik belangrijk om van elkaar te leren en een  kijkje in andere keukens kan daarbij helpen. We mogen meer voor onze eigen professie opkomen!
- Bevestiging van waar we mee bezig zijn en interessante ontwikkelingen. Maar zeker ook de contacten met AVK's in andere landen.
Vanuit de enquete is input gegeven voor de toekomstige onderwerpen voor de netwerkbijeenkomsten, het bestuur zal deze input bespreken en waar mogelijk inpassen in de planning van de netwerkbijeenkomsten.
Vind meer artikelen in vergelijkbare categorieen Ons nieuws

Gepubliceerd:10-04-2016
Aantal keer bekeken:1320

Geef je reactie

Goed om te weten: er kijkt altijd nog iemand naar je reactie voor we deze plaatsen.
We plaatsen deze alleen als ze respectvol en gepast zijn.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: